Står man over for en af sit livs rejser, er det helt naturligt at en række spørgsmål melder sig.

Her på siden samler vi op efterhånden som spørgsmålene bliver rejst og når der sker opdateringer. Nedenfor findes således en række generelle oplysninger samt svar på helt praktiske spørgsmål.

Siden opdateres løbende, men man er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende selv med det mindste spørgsmål.

GENERELT OM BOOKING (AFTALE INDGÅELSE)

Alle rejser er individuelt udformede og uden fortrydelsesret. Tilbud er gældende i 14 dage, medmindre andet er angivet i tilbuddet, eller fremgår af annoncer og øvrigt offentligt tilgængeligt udbudsmateriale.

Bestilling af en rejse sker ved indbetaling af depositum jf. et tilbuds bestemmelser, som udgørende 20 % af det samlede tilbuds pris, medmindre andet angives. Restbetaling er forfalden 60 dage før rejsens påbegyndelse.

En rejse kan overdrages eller afbestilles. Depositum refunderes ikke ved en eventuel afbestilling af rejsen.

Ved afbestilling senere end 60 dage før pakkerejsens påbegyndelse, refunderes maksimalt halvdelen af den samlede rejses pris. Sker afbestilling senere en 30 dage før pakkerejsens påbegyndelse, dog maksimalt 2/3 af den samlede rejses pris. Ved afbestilling senere end 14 dage før rejsens påbegyndelse, forbeholder TanVenture Tours ApS sig retten til at tilbagebeholde det fulde beløb for rejsen.

Det anbefales derfor at man tegner en afbestillingsforsikring sammen med en rejseforsikring, der dækker udgifterne ved behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i det omfang den offentlige sygesikring ikke dækker. Bemærk der kan gælde særlige forsikringsvilkår ved f.eks. bestigning af Kilimanjaro.

TANVENTURE TOURS er registreret i Rejsegarantifonden (reg.nr. 2689), og alle rejser er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Logo Rejsegarantifonden

PAS, VISUM OG VACCINATIONER

Kunden er forpligtet til selv at sørge for pas, visum samt nødvendige vaccinationer.

Der er visumpligt i Tanzania. Visum kan erhverves ved indrejse i Tanzania i enhver international lufthavn, ved Tanzanias ambassade i Stockholm eller online på Tanzanias visums ansøgnings portal som forefindes her. I lufthavnen betales 50 USD for visum. Betaling kan kun foregå kontant og med 50 eller 100-dollar sedler.

Har den rejsende ikke dansk pas, opfordres den rejsende til før bestilling af rejsen, at rette henvendelse til det respektive konsulat/ambassade for der at søge oplysninger om de indrejsebestemmelser/transitbestemmelser, der er gældende for den enkelte rejse.

Pas skal være maskinlæsbart og gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed, samt have minimum 2 blanke sider til stempling af visum i passet. Ved indrejse skal det kunne dokumenteres af man er i besiddelse af nødvendige økonomiske midler. Tanzania stiller ikke særlige krav til vaccinationer udover gul feber vaccine hvis man ankommer fra et gul feber område. I forlængelse af covid-pandemien, er det dog blevet obligatorisk for indrejse inden for 24 timer før ankomst, at udfylde en online “Health Traveller Surveillance Form”, som forefindes her, samt enten at kunne præsentere et coronapas med udgangspunkt i WHO’s godkendte vaccineprogram, eller en negativ PCR-test som er max 72 timer gammel ved ankomst. 

Det anbefales at kunden derudover tilsikrer sig nødvendige vacciner som anbefalet af Statens Serum Institut (http://www.ssi.dk), samt at kunden rejser med et internationalt anerkendt vaccinationskort.

Yderligere oplysninger kan findes på Tanzanias immigration departments hjemmeside (http://immigration.go.tz)

FLYREJSE

TanVenture Tours har sit fokus rettet mod selve rejsearrangementerne i Tanzania. Hvorfor bookinger af flyrejser Tanzania t/r, ikke som en naturlig ting er indeholdt vi vores service. Vi anbefaler dog at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute.

Alle domestic flights i Tanzania er dog som en naturlig del lagt ind i rejseprogrammet og inkluderet i det enkelte tilbud. Man skal dog være opmærksom på, at de fleste indenrigsflyvninger foregår med de noget mindre Cessna Caravan flymodeller og der gælder andre bagageregler end på internationale flyvninger. Hvilket medfører en typisk begrænsning på 20-25 kg bagage alt inklusiv, med mulighed for at tilkøbe supplerende bagagekapacitet, men kun såfremt piloten vurderer det kan lade sig gøre.

Det anbefales endvidere at man pakker i støv- og vandtætte duffel bags, da bagagepladsen er trang og ”udsat” i flyene såvel som i safaribilerne.

PENGE

I Tanzania er møntfoden tanzaniske shilling. 1 DKK er omkring 300-320 TSH. Der kan dog også betales med US-dollars langt de fleste steder.

Det anbefales at medbringe dollars samt at veksle nogle af dem til shillings i Tanzania. Den bedste kurs får man for nyere 50- og 100-dollar sedler, hvor den typiske veksle kurs er mellem 2.200 og 2.300 TSH per USD.

I de større byer forefindes officielle vekselerer og banker, hvori man også kan hæve kontanter med de generelt udbredte internationale credit-cards. På Zanzibar kan der kun hæves med kort i Zanzibar by/Stone Town, men langt de fleste hoteller accepterer som på fastlandet, betaling med credit-card mod et gebyr på ca. 5 %.

DRIKKEPENGE

I Tanzania er det normalt at give drikkepenge. Nogle steder fremgår det som om, at det næsten er obligatorisk, da drikkepengene betragtes som en del af lønnen, lidt på niveau med i f.eks. USA.

Hos TanVenture Tours, er denne forventning selvfølgelig indregnet i vores oplyste priser.

Det er altså hverken obligatorisk, eller forventligt at vores kunder giver drikkepenge. Føler man for det, så er det altså en helt personlig vurdering, om hvorvidt og hvor meget man ønsker at give. 

Det typiske niveau som oplyses andre steder, er typisk per dag (per gruppe):

Driver/headguide

15 – 25 USD / 30. – 50.000 TSH

Assistant guide

12 – 20 USD / 24. – 40.000 TSH

Kok / Camp-driver

5 – 10 USD / 10. – 20.000 TSH

Portere / Bærere

7 – 10 USD / 14. – 20.000 TSH

Hvilket typisk indikerer en merpris på f.eks. en Kilimanjaro bestigning per person på op til 265 US-dollar oven i listeprisen hos rejsearrangøren.