Detaljer 2018-11-09T04:46:37+00:00

Står man over for en af sit livs rejser, er det helt naturligt at en række spørgsmål melder sig.

Her på siden samler vi op efterhånden som spørgsmålene bliver rejst. Nedenfor findes således en række generelle oplysninger samt svar på helt praktiske spørgsmål.

Siden opdateres løbende, men man er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende selv med det mindste spørgsmål.

Generelt om booking (aftale indgåelse)

Alle rejser er individuelt udformede og uden fortrydelsesret. Tilbud er gældende i 14 dage, medmindre andet er angivet i tilbuddet, eller fremgår af annoncer og øvrigt offentligt tilgængeligt udbudsmateriale.

Bestilling af en rejse sker ved indbetaling af depositum jf. et tilbuds bestemmelser, som udgørende 20 % af det samlede tilbuds pris, medmindre andet angives. Restbetaling er forfalden 60 dage før rejsens påbegyndelse.

En rejse kan overdrages eller afbestilles. Depositum refunderes ikke ved en eventuel afbestilling af rejsen.

Ved afbestilling senere end 60 dage før pakkerejsens påbegyndelse, refunderes maksimalt halvdelen af den samlede rejses pris. Sker afbestilling senere en 30 dage før pakkerejsens påbegyndelse, dog maksimalt 2/3 af den samlede rejses pris. Ved afbestilling senere end 14 dage før rejsens påbegyndelse, forbeholder TanVenture Tours ApS sig retten til at tilbagebeholde det fulde beløb for rejsen.

Det anbefales derfor at man tegner en afbestillingsforsikring sammen med en rejseforsikring, der dækker udgifterne ved behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i det omfang den offentlige sygesikring ikke dækker. Bemærk der kan gælde særlige forsikringsvilkår ved f.eks. bestigning af Kilimanjaro.

TANVENTURE TOURS er registreret i Rejsegarantifonden (reg.nr. 2689), og alle rejser er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Pas, visum og vaccinationer

Kunden er forpligtet til selv at sørge for pas, visum samt nødvendige vaccinationer.

Der er visumpligt i Tanzania. Visum kan erhverves ved indrejse i Tanzania i enhver international lufthavn eller ved Tanzanias ambassade i Stockholm. I lufthavnen betales 50 USD for visum. Betaling kan kun foregå kontant og med 50 eller 100-dollar sedler.

Har den rejsende ikke dansk pas, opfordres den rejsende til før bestilling af rejsen, at rette henvendelse til det respektive konsulat/ambassade for der at søge oplysninger om de indrejsebestemmelser/transitbestemmelser, der er gældende for den enkelte rejse.
Pas skal være maskinlæsbart og gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed, samt have minimum 2 blanke sider til stempling af visum i passet. Ved indrejse skal det kunne dokumenteres af man er i besiddelse af nødvendige økonomiske midler. Tanzania stiller ikke særlige krav til vaccinationer udover gul feber vaccine hvis man ankommer fra et gul feber område. Mere om kravene til gul feber vaccine her.

Det anbefales, at kunden derudover tilsikrer sig nødvendige vacciner som anbefalet af Statens Serum Institut (http://www.ssi.dk) og at kunden rejser med et internationalt anerkendt vaccinationskort.

Yderligere oplysninger kan findes på Tanzanias immigration departments hjemmeside (http://immigration.go.tz)

Flyrejse

TanVenture Tours har sit focus rettet mod selve rejsearrangementerne i Tanzania. Hvorfor bookinger af flyrejser Tanzania t/r, ikke som en naturlig ting er indeholdt vi vores service. Vi anbefaler dog at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute. Ruten har et enkelt stop i Amsterdam, hvorfra samme fly først lander i Kilimanjaro International Airport og dernæst Dar es Salaam, inden turen atter går mod Amsterdam igen.

Alle domestic flights i Tanzania er dog som en naturlig del lagt ind i rejseprogrammet og inkluderet i det enkelte tilbud. Man skal dog være opmærksom på, at de fleste indenrigsflyvninger foregår med de noget mindre Cessna Caravan flymodeller og der gælder andre bagageregler end på internationale flyvninger. Hvilket medfører en typisk begrænsning på 20 kg bagage alt inklusiv, med mulighed for at tilkøbe supplerende bagagekapacitet, såfremt piloten vurderer det kan lade sig gøre.

Det anbefales endvidere at man pakker i støv- og vandtætte duffel bags, da bagagepladsen er trang og ”udsat” i flyene såvel som i safaribilerne.

Penge

I Tanzania er møntfoden tanzaniske shilling. 1 DKR er omkring 320-335 TSH. Der kan dog også betales med US-dollars langt de fleste steder.

Det anbefales at medbringe dollars og at veksle nogle af dem til shillings i Tanzania. Den bedste kurs får man for nyere 50- og 100-dollar sedler, hvor den typiske veksle kurs er mellem 2.200 og 2.300 TSH per USD.

I de større byer forefindes officielle vekselerer og banker, hvori man også kan hæve kontanter med de generelt udbredte internationale credit-cards. På Zanzibar kan der kun hæves med kort i Zanzibar by/Stone Town, men langt de fleste hoteller accepterer som på fastlandet, betaling med credit-card mod et gebyr på ca. 5 %.

Drikkepenge

I Tanzania er det normalt at give drikkepenge. Drikkepengene betragtes som en del af lønnen, lidt på niveau med i f.eks. USA. Derfor anbefales at give drikkepenge, også selvom TanVenture Tours ApS altså betaler den rette løn.

Typisk niveau per dag (per gruppe) er:

Driver/headguide
15 – 25 USD / 30. – 50.000 TSH

Assistant guide
12 – 20 USD / 24. – 40.000 TSH

Kok / Camp-driver
5 – 10 USD / 10. – 20.000 TSH

Bærere
7 – 10 USD / 14. – 20.000 TSH

Det bør dog altid være en personlig vurdering hvor meget man ønsker at give.

Pakkelister

Skal man til Tanzania for den første gang, eller skal man bestige f.eks. Kilimanjaro eller Mount Meru, melder spørgsmålet sig hurtigt… Hvad bør man pakke til turen, og hvad skal man i særlig grad tænke over at man får brug for. For at gøre det hele lidt enklere, har vi prøvet at udarbejde et par pakkelister. Listerne er ikke uudtømmelige, og for nogle, er de måske endda lidt velrigelige.

Skal man bestige Mount Meru, skal man huske bestigningen er et par dage kortere end en bestigning af Kilimanjaro. Hvorfor man skal have tilsvarende færre sæt sokker etc. med. Der kan dog stadig blæse nogle ligeså kølige vinde,  og være ligeså vådt og regnfuldt.

Hent pakkelisten til Kilimanjaro og Mount Meru her.

Hent pakkelisten til en safari her.

Mangler du svar, kontakt os

    +4570262523        info@tanventuretours.dk