MARANGU – 6 dage

9 dage – 20.750 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

 • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
 • Nødvendige antal portere/bærere og assistanguides.
 • Alle nationalparkfees.
 • 3 overnatninger med helpension på Planet Lodge i Arusha eller lign. jf. program.
 • 5 overnatninger i hytter på Kilimanjaro inkl. helpension hvor mad tilberedes af lokal kok under betragtning af individuelle hensyn.
 • Nødvendigt camping udstyr.

EKSKLUSIV

 • Fly Tanzania tur/retur
 • Rejseforsikring (tjek dækning af Kilimanjaro)
 • VISA (50 US-dollar for danskere)
 • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
 • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +875 DKK
 • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

Marangu-ruten er den ældste og traditionelt set den mest populære. Fordi Marangu-ruten også betegnes ”Coca cola-ruten”, forlediges mange til at tro, at den er lettere end de andre ruter. Hvilket ikke helt er tilfældet, om end den teknisk set er en af de lettere.

Marangu-ruten starter i 1.828 mtrs. højde, og byder på 2 x 35 kilometers hård op- og nedstigning. Så om end den traditionelt ”kun” er normeret til 5-dage, anbefaler vi at man forlænger med en dag ved Horombo Huts for akklimatisering og ”hvile”. Den ekstra dag bruges typisk f.eks. på at besøge lejrpladsen ved Mawenzi Huts i 4.538 mtrs. højde, hvorfra man kan nyde den storslåede udsigt fra Mawenzi over saddle-plateauet til Kibo.

Marangu-ruten er den eneste af ruterne, hvor man overnatter i hytter sammen med andre bestigere, og hvor både opstigning og nedstigning sker ad samme rute.

Pool at Planet Lodge in Arusha
Cook at Planet Lodge
Pool relaxation at Planet Lodge

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – BRIEFING OG ARUSHA

Jeres Kilimanjaro-guide kommer til lodgen om formiddagen.

Guiden briefer jer grundigt i forhold til den forestående bestigning og vejleder jer i forhold til at pakke jeres bagage, maks 15 kilo og jeres daypack. Guiden sikrer sig sideløbende sammen med jer, at I har alt hvad I skal bruge, eller om vi skal supplere op i forhold til f.eks drikkedunk m.m.

Derefter har I dagen til disposition. Overvej at tage ind til Arusha centrum, Tanzanias safari-hovedstad, men også at gå tidligt i seng.

DAG 3 – ARUSHA TIL MANDARA HUT

Efter morgenmaden kører i ca. 3 timer til Marangu gate, hvor I har ophold en times tid, mens der sker indtjekning, vejning af bagage m.m.

Fra Marangu Gate, Kilimanjaro Nationalparks hovedkvarter, starter I en godt 4 timers vandring gennem skov, indtil I når Mandara Hut i 2.720 m.o.h. hvor kokken allerede i gang med forberedelserne til aftenens måltid.

DAG 4 – MANDARA HUT TIL HOROMBO HUT

Den anden dag på Kilimanjaro, begynder med en nænsom stigning gennem den øverste og sidste del af regnskoven, inden I efter ca. 6 timers vandring når Horombo Hut i 3.720 m.o.h., hvor I overnatter i nat og i morgen.

DAG 5 – HOROMBO HUT

I dag akklimatiserer I. Overvej en længere vandring op ad foden af Mawenzi, der med sine 5199 m.o.h. ikke alene er  Kilimanjaros næsthøjeste bjergtop, men den tredje højeste i Afrika. Her fra er en fantisk udsigt over saddle-plateuet mod Kibo.

Det er dog også muligt at nøjes med en kortere vandring til Zebra Rocks i 4.010 m.o.h., en stent højderyg der præget af tiden, og korrision, nu fremstår som en zebras flanke. Drøft mulighederne med guiden, og mærk efter i benene.

DAG 6 – HOROMBO HUT TIL KIBU HUT

Dagen byder på en krydsning af den imponerende saddle mellem Mawenzi og Kibo. Et nærmest månelignende ørkenlandskab, som tager 5 timer at krydse, inden I når frem til Kibo Hut i 4.710 m.o.h.

Sørg for at få hvilet godt ud, inden nattens udfordringer.

Barafu to Kibo
Kibo seen from lower saddle
Hikers at Kibo

NAT 6 – UHURU PEAK 5.895 M.O.H

Omkring midnat begynder den sidste seje vandring mod toppen af Kibo til Uhuru Peak på Kibos sydlige rand. Ruten går over Hans Meyer Cave og Gillman’s Point. Man hviler ved Gillman’s Point, som blandt guider defineres som det afgørende punkt mellem succes eller fiasko, da en fjerdedel af Kilimanjaros bestigere her udviser tidlige syptomer på begyndende højdesyge. Derfor er det vigtigt at informere guiden løbende, så guiden hele tiden kan vurdere ens situation og risikoen.

Fra Stella Point ændrer ruten mod Uhuru Peak sig drastisk og bliver langt mere overkommelig. Turen mod Uhuru fra Stella Point tager ca. 45 min., og passerer Kibos gletsjere med udsigt til krateret.

Hvis det lykkes at nå Uhuru Peak, er det omkring solopgangstid. Guiden vurderer her hvor længe man kan blive på toppen, ud fra faktorer som vejr og bestigernes tilstand.

DAG 7 – UHURU TIL HOROMBO HUT

Fra Uhuru går nedstigning over Stella Point mod Horombo Hut, hvor man efter at have været i gang i mellem 11 og 13 timer, allerede er klar til at gå i seng og nyde den sidste nat på Kilimanjaro..

DAG 8 – HOROMBO HUT TIL ARUSHA

En jævn og stabil nedstigning fører jer tilbage til Marangu Gate, hvor I efter at modtage bevis for bestigningen, hvis I klarede den, vil blive kørt tilbage til Planet Lodge i Arusha af jeres ventende chauffør.

DAG 9 – HJEMREJSE, SAFARI ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller tager på safari.

PRAKTISK OG PAKKELISTE

TanVenture Tours sørger for alt nødvendigt udstyr i forbindelse med bestigningen, herunder ilt og førstehjælpsudstyr i tilfælde af at uheldet er ude. Ved alvorlige tilfælde, er der mulighed for helikopter evakuering ved Kili MedAir . Undersøg derfor rejseforsikringens dækning, som min. skal være op til 6.000 m.o.h.

TanVenture Tours sørger også for drikkevand og gode nærende måltider tilberedt af privat kok.

Sæt der ud over ikke forventningerne til toilet- og badeforhold for højt. I lavere højde er der adgang til skylletoilet, men højere oppe er det vandløse “long-drops” i vindomblæste træskure. Bad klares med en klud og en spand lunt vand.

Det anbefales at man pakker sin bagage til bestigningen i en støv- og vandtæt duffelbag, samt man kun medbringer det nødvendige. Hver bestiger må maksimum medbringe 15 kg. bagage som skal bæres. Er det nødvendigt at medbringe mere, er det dog muligt at tilknytte flere bærere mod ekstra-betaling.

Vi har udarbejdet en pakkelise, som kan hentes her: Pakkeliste Kilimanjaro/Meru

– Den er ikke udtømmende. Og for nogen, er den måske lidt mere end velrigelig.