4 DAGE LODGE SAFARI

– Lake Manyara, Ngorongoro krateret samt Tarangire National Park

6 dage – 13.500 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

  • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
  • Alle nationalparkfees og skatter
  • Overnatninger med helpension på angivede lodges eller lignende jf. programmet.

EKSKLUSIV

  • Fly Tanzania tur/retur
  • Rejseforsikring
  • VISA (50 US-dollar for danskere)**
  • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
  • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +1.150 DKK
  • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

De mest kendte safariområder er Tanzanias nordlige nationalparker. Hvilke udover den verdensberømte Serengeti-slette med sin berømte gnu-vandring og helt unikke økosystem, også omfatter Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire.

Denne safari er perfekt i kombination med f.eks en bestigning af Kilimanjaro, kulturelle oplevelser eller ønsket om en intens oplevelse i forbindelse med en afslappende badeferie. 

Safarien byder på tre af de nordlige hovedattraktioner, uden den bliver udtrættende med megen kørsel på bumpede og støvede veje.

Pool at Planet Lodge in Arusha
Poolsite view at Bougain Villea
The view from the lounge at Tarangire Safari Lodge

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – LAKE MANYARA

Afhentning af jeres drivergude på Planet Lodge efter en tidlig morgenmad. Herfra ca. 2 timers kørsel til Lake Manyara for gamedrive med medbragt picnic lunch. 

Lake Manyara er med sine godt 50 km på langs af Rift Valleys imponerende skråninger, nærmest beriget med en konstant tilførsel af vand, som giver god næring til et varieret dyre- og fugleliv. Søens areal varierer meget afhængig af årstiden, men kan strække sig over 295 km2 og udgøre op mod 60 % af parkens areal på 330 km2.

Parken er især kendt for sine træklatrende løver, om end de er et sjældent syn man ret beset oftere oplever i f.eks. Serengeti nu til dags. Lake Manyara matcher kun sjældent dyreoplevelserne i andre af nord Tanzanias parker. Men fuglelivet er, med sine over 400 arter registreret, imponerende, og søens gode kombination af sodaholdigt og ferskt vand danner basis for at gøre sig iagttagelser af mere eksotiske fugle. Derudover byder området på både elefanter, bøfler, zebraer, løver og store flokke af flodheste. Perioden juni til november er bedst, hvis man ønsker at opleve parkens store dyr. Resten af året er det primært fuglelivet der imponerer.

Sen eftermiddag exit Lake Manyara og transfer op ad The Great Rift med udsigt over Lake Manyara til Bougain Villea Safari Lodge eller Country Lodge i Karatu for aftensmad og overnatning.

DAG 3 – NGORONGORO CRATER

Efter morgenmad, en kort køretur til Lodoara Gate hvor I kan besøge Ngorongoro Conservation Areas besøgscenter mens jeres driverguide håndterer formalia inden I kører til Ngorongoro krateret, hoved attraktionen for selv konservationsområdet og et af Afrikas mest kendte områder, hvis man ønsker at betragte naturens vilde dyr. 

Krateret er ca. 600 meter dybt, 22,5 km i diameter og dækker et område på ca. 260 km2. Hvilket gør det til det sjette største caldera i verden og det største u-oversvømmede caldera i verden. Calderaet som er ubrudt, er angivelig formet af en vulkansk eksplosion og et senere kollaps for omkring to til tre millioner år siden. Var det ikke for eksplosionen og det efterfølgende kollaps, ville Ngorongoro krateret i stedet være et knejsende vulkansk bjerg, på mellem 4.500 og 5.800 m.o.h.

Mere end 500 fuglearter er registreret i området, som samtidig også er permanent hjem for mere end 25.000 større pattedyr, herunder næsehorn, elefanter, gnuer, zebraer, Elands bukke, Grant’s og Thomson’s gazeller, bjergrørbukke, løver, leoparder, geparder, plettede hyæner og sjakaler.

Picnic frokost nydes i krateret, inden I tidlig eftermiddag kører tilbage til lodgen for afslapning, aftensmad og overnatning.

Woman on gamedrive in Ngorongoro crater
Elphants and a hippo in Ngorongoro crater
Elephants in Tarangire river

DAG 4 – TARANGIRE

Til formiddag ca. 1 ½ times transfer til Tarangire National Park som i de tørre måneder, fra primo juni til slut oktober og tidlig januar til slut marts, et must på en safari i den nordlige del af Tanzania.

Tarangire udgør med sine 2.850 km2 blot en lille del af et gigantisk område, hvor mængden af dyr kun overgås af Serengeti. I de tørre måneder udgør Tarangire floden nerven til alt liv i parken og området, hvorfor tusinder af dyr drager fra den udtørrede Maasai steppe til Tarangire floden på udkig efter vand, mens løver og andre rovdyr følger flokkene.

I det tørre måneder lever en bestand på mellem 300-400 elefanter i parken. Ud over elefanter og større og mere kendte dyr, byder Tarangire på de mere specielle Giraf-antiloper (Gerenuk) og Fringe-Eared Oryx antiloper, der begge har tilpasset sig perfekt til tørre og nedbørsfattige områder som Tarangire.

Foruden dyrelivet er parken også kendt for de mange Baobabtræer, hvilke giver parken det helt unikke præg. 

Nyd en gamedrive med picnic lunch, inden ankomst til Tarangire Safari Lodge beliggende med direkte udsigt over Tarangire floden i løbet af eftermiddagen, for aftensmad og overnatning.

DAG 5 – TARANGIRE TIL ARUSHA

Nyd en stille morgen på lodgen, inden i kører på safari i Tarangire frem til tidlig eftermiddag, hvor I forlader Tarangire og kører et par timer tilbage til Planet Lodge i Arusha for aftensmad og overnatning.

DAG 6 – HJEMREJSE, BESTIGNING AF KILIMANJARO / MOUNT MERU ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller skal bestige Kilimanjaro / Mount Meru.