BIG FIVE 5 DAGE LODGE SAFARI

– Tarangire National Park, Serengeti samt Ngorongoro krateret

7 dage – 19.250 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

  • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
  • Alle nationalparkfees og skatter
  • Overnatninger med helpension på angivede lodges eller lignende jf. programmet.

EKSKLUSIV

  • Fly Tanzania tur/retur
  • Rejseforsikring
  • VISA (50 US-dollar for danskere)**
  • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
  • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +3.580 DKK
  • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

De mest kendte safariområder er Tanzanias nordlige nationalparker. Hvilke udover den verdensberømte Serengeti-slette med sin berømte gnu-vandring og helt unikke økosystem, også omfatter Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire.

Denne safari er perfekt i kombination med f.eks en bestigning af Kilimanjaro eller ønsket om en intens oplevelse i forbindelse med en afslappende badeferie. 

Safarien byder på tre af de nordlige hovedattraktioner, hvor Serengeti er helt klart den største, uden den opleves udtrættende med megen kørsel på bumpede og støvede veje. Dog bemærkes, at turen fra Tarangire til Serengeti på dag 3, kan opleves lang (ca. 6 timer), om end den er fuld af nye og fantastiske indtryk. Den sidste transfer fra Ngorongoro krateret til Arusha ligeså.

The view from the lounge at Tarangire Safari Lodge
Thorn Tree Camp Serengeti
Pool at Planet Lodge in Arusha

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – TARANGIRE

Efter en tidlig morgenmad, ca. 2 timers transfer til Tarangire National Park som i de tørre måneder, fra primo juni til slut oktober og tidlig januar til slut marts, et must på en safari i den nordlige del af Tanzania.

Tarangire udgør med sine 2.850 km2 blot en lille del af et gigantisk område, hvor mængden af dyr kun overgås af Serengeti. I de tørre måneder udgør Tarangire floden nerven til alt liv i parken og området, hvorfor tusinder af dyr drager fra den udtørrede Maasai steppe til Tarangire floden på udkig efter vand, mens løver og andre rovdyr følger flokkene.

I det tørre måneder lever en bestand på mellem 300-400 elefanter i parken. Ud over elefanter og større og mere kendte dyr, byder Tarangire på de mere specielle Giraf-antiloper (Gerenuk) og Fringe-Eared Oryx antiloper, der begge har tilpasset sig perfekt til tørre og nedbørsfattige områder som Tarangire.

Foruden dyrelivet er parken også kendt for de mange Baobabtræer, hvilke giver parken det helt unikke præg.

Efter en længere gamedrive med medbragt picnic lunch, ankomst til Tarangire Safari Lodge  med direkte udsigt over Tarangire floden i løbet af eftermiddagen, for aftensmad og overnatning.

DAG 3 – SERENGETI

Efter morgenmad, kort transfer til byen Mto wa Mbu, hvorfra I kører op ad The Great Rift med udsigt over Lake Manyara. Efter en lille scenic pause, fortsætter køreturen mod byen Karatu og lidt længere, Lodoara Gate hvor I har mulighed for at gå i Ngorongoros Conservation Areas besøgscenter mens jeres driverguide håndtere formalia i forhold til jeres transfer gennem Ngorongoro Conservation Area.

Herfra fortsætter turen ad Ngorongoro kraterets sydlige kant til Naabi Hill Gate i grænselandet mellem Ngorongoro og Serengeti National Park. Fra her står den på game-drive en route med medbragt picnic lunch til Thorn Tree Camp for aftensmad og overnatning.

Hippos in Serengeti
Elphants and a hippo in Ngorongoro crater
Elephants in Tarangire river

DAG 4 – SERENGETI

En fuld dag i Serengeti, et af de mest bemærkelsesværdige områder i verden. Serengeti er Især kendt for den legendariske vandring (migration), hvor omkring 1.7 million gnuer, 200.000 zebraer og 300.000 Thomson gazeller migrerer små 1.000 km (600 miles) mod de sydlige sletter før den korte regnperiode i oktober og november, samt den lange regnperiode i april, maj og juni, før de igen vandrer mod nordvest.

Men selv når migrationen er stille, byder Serengeti stadig på nogle af det mest betagende vildtoplevelser i Afrika.

Store horder af bøfler, spredte grupper af elefanter og giraffer, tusinder og atter tusinder af eland, topi, kongoni og impala antiloper, samt Thomson og Grant’s gazeller, alle på vagt over for rovdyr, på udkik efter det næste festmåltid. For Serengeti byder ikke alene på den største koncentration af løver i verden, den byder også på hyæner i massevis, leoparder og en større koncentration af geparder på de sydøstlige sletter.

Serengeti National Park udgøres af et areal på 14.763 km2 og strækker sig fra den kenyanske grænse og Maasai Mara i nord til Lake Victoria i vest og Ngorongoro i øst.

Med udgangspunkt i gnu-migrationen fra det østlige Serengeti til Maasai Mara, er den bedste periode at besøge Serengeti december til juli. Er man på udkik efter rovdyr, er den bedste periode juni til oktober.

Aftensmad og overnatning på Thorn Tree Camp.

DAG 5 – SERENGETI OG TRANSFER TIL NGORONGORO

Stå tidligt op og tag på gamedrive inden morgenmaden, eller nyd en stille morgen i campen, inden I fortsætter med at opdage Serengeti.

I løbet af eftermiddagen går turen retur mod Ngorongoro Conservation Area, med ankomst til Rhino Lodge for aftensmad og overnatning.

DAG 6 – NGORONGORO CRATER

Efter morgenmad, kørsel ned i Ngorongoro krateret, hovedattraktionen for selve Ngorongoro Conservation Area og samtidig et af Afrikas mest kendte områder, hvis man ønsker at betragte naturens vilde dyr. 

Krateret er et stort ubrudt caldera, formet af en vulkansk eksplosion og et senere kollaps for omkring to til tre millioner år siden. Var det ikke for eksplosionen og det efterfølgende kollaps, ville Ngorongoro krateret i stedet være et knejsende vulkansk bjerg, på mellem 4.500 og 5.800 m.o.h. Krateret er ca. 600 meter dybt, 22,5 km i diameter og dækker et område på ca. 260 km2, hvilket gør det til det sjette største caldera i verden og det største u-oversvømmede caldera i verden.

Ngorongoro Conservation Area, omfatter endvidere de to andre spektakulære vulkanske kratere Olmoti og Empakaai, store områder af savanne, skov samt kratskov og udgør samlet set et areal på 8.292 km2.

Mere end 500 fuglearter er registreret i området, som samtidig også er permanent hjem for mere end 25.000 større pattedyr, herunder næsehorn, elefanter, gnuer, zebraer, Elands bukke, Grant’s og Thomson’s gazeller, bjergrørbukke, løver, leoparder, geparder, plettede hyæner og sjakaler.

Dertil kommer de ca. 1,7 million gnuer, 260.000 zebraer og de godt 470.000 gazeller som hvert år indtager området fra nord i december til juni i forbindelse med den årlige, legendariske vandring (migration) og kælvning.

Tidlig eftermiddag kørsel tilbage til Arusha og Planet Lodge for aftensmad og overnatning.

DAG 7 – HJEMREJSE, BESTIGNING AF KILIMANJARO / MOUNT MERU ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller skal bestige Kilimanjaro / Mount Meru.

VI KENDER TANZANIA. LAD OS SKRÆDDERSY DIN REJSE.

   +45 7026 2523
  info@tanventuretours.dk

Vi svarer generelt telefonen både morgen, middag og aften, ligesom vi er hurtige til at svare på mails selvom vi ikke altid lige er på “kontoret”. Tjek derfor i første omgang spam-folderen hvis svar udebliver.