MERU – 4 dage

7 dage – 13.250 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

 • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
 • Nødvendige antal portere/bærere og guides.
 • Alle nationalparkfees.
 • 3 overnatninger med helpension på Planet Lodge i Arusha eller lign. jf. program.
 • 3 overnatninger i hytter på Mount Meru inkl. helpension hvor mad tilberedes af lokal kok under betragtning af individuelle hensyn.
 • Nødvendigt camping udstyr.

EKSKLUSIV

 • Fly Tanzania tur/retur
 • Rejseforsikring (tjek dækning af Meru)
 • VISA (50 US-dollar for danskere)
 • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
 • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +875 DKK
 • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

Mount Meru er som Tanzanias næsthøjeste bjerg (4.566 m.o.h) langt mindre kendt end det nærliggende og højeste bjerg i Afrika, Mount Kilimanjaro (5.895 m.o.h). Mount Meru skal dog ikke undervurderes. Trekket er ikke blot hårdt, men også utrolig spektakulært.

Man vurderer at Mount Meru en gang var højere end Kilimanjaro. Men vulkansk aktivitet for omkring 8.000 år siden, førte til at størstedelen af bjerget eksploderede, og efterlod Mount Meru som den karakteristiske hesteskoformede sovende stratovulkan vi kender i dag. Og om end sidste udbrud var i 1910, vidner kraterets askekegle som rejser sig til imponerende 3.667 m.o.h. fra kraterbunden om de kræfter som fortsat lurer i undergrunden.

Mount Meru er det topografiske center i Arusha National Park, og de frugtbare skråninger er rige på et varieret dyreliv, der udover mere end 400 fuglearter også omfatter mange af de helt store pattedyr.

Pool at Planet Lodge in Arusha
Cook at Planet Lodge
Pool relaxation at Planet Lodge

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – BRIEFING OG ARUSHA

Jeres Kilimanjaro-guide kommer til lodgen om formiddagen.

Guiden briefer jer grundigt i forhold til den forestående bestigning og vejleder jer i forhold til at pakke jeres bagage, maks 15 kilo og jeres daypack. Guiden sikrer sig sideløbende sammen med jer, at I har alt hvad I skal bruge, eller om vi skal supplere op i forhold til f.eks drikkedunk m.m.

Derefter har I dagen til disposition. Overvej at tage ind til Arusha centrum, Tanzanias safari-hovedstad, men også at gå tidligt i seng.

DAG 3 – ARUSHA TIL MIRIAKAMBA HUT

Efter morgenmaden på hotellet, går turen mod Ngongongara Gate omkring 10 km nord for hovedvejen mellem Arusha og Moshi. Ved gaten klares formaliteterne, mens bagage og udstyr ompakkes og vejes. En lille halv time efter går turen videre i bil godt 14 km til Momella Gate 1.580 m.o.h., hvorfra bestigningen for alvor begynder. På vejen skifter landskabet, og man befinder sig med ét i safariland med rig mulighed for at se dyr som giraffer, horder af bøfler, zebraer og gnuer som græsser uforstyrret. Ved Momella Gate, som typisk nås ved middagstid, bliver alting tjekket igen. Herefter bliver gruppen tildelt en ranger til opstigningen.

Efter at have krydset broen over Nanyuki River til Momella plains, begynder opstigningen for alvor op ad Shapero Hills gennem skovområder med røde og gule blomster og blomstrende græs, mens stien bliver smallere og smallere. Din guide vil undervejs sørge for at du tager en 15 minutters omvej til Tululusi Falls. Efter 3-4 timers udfordrende vandring nås Miriakamba Hut i 2.514 m.o.h., som består af flere små og mellemstore hytter.

Inden aftensmaden kan man lige nå et koldt, men tiltrængt bad.

DAG 4 – MIRIAKAMBA HUT TIL SADDLE HUT

Efter morgenmaden går vandreturen videre. Dagens tur føles kortere, men noget mere udfordrende til at starte med.

Relativt kort efter starten på dagens tur, når man regnskovsgrænsen. Stien bliver bredere, men rødderne truer med at overtage stien. Efter godt 3 timer, kort efter Mgongo wa Tembo (Elefantens ryg), starter vegationen dog med at tynde ud. Og Mens frokosten indtages ved Pauls Picnic Point, er landskabet nu åbnet så meget op, at der er en fantastisk udsigt mod Little Meru mens man hviler ud. Derfra fortsætter opstigningen gennem et lynglandskab yderligere et par timer, inden man når Saddle Hut i 3.566 m.o.h. Efter ca. 4-5 timers vandring, hvorfra man selvfølgelig finder overskuddet til lige at bruge en lille times tid på at bestige Little Meru inden aftensmaden og en meget tidlig søvn.

NAT 4 – SADDLE HUT TIL SOCIALIST PEAK 4.566 M.O.H.

Efter en kort nat vågner Saddle Hut op og til live omkring midnat. Temperaturen er typisk omkring frysepunktet, men kroppen vækkes gradvist til live mens morgenmaden serveres i hytten. Derefter begynder den endelige opstigning til Socialist Peak i mørket. Stien bliver gradvist mere sandet og glat mod Rhino Point (3.800 m.o.h.), hvor man krydser en meget smal bro langs kraterkanten, som man gudskelov ikke kan se. Efter at have nået 4.000 m.o.h. mærket skifter landskabet igen, og man må gradvist passere stadig sværere passager på rullende lavasten og sand mens stien fortsætter over den vestlige stejle flanke af Meru. Omkring 4.200 m.o.h. går stien i sig selv, og kun det rå, meget skrående vulkantops landskab ligger foran én, med store stenformationer og lava sand. Gudskelov begynder daggryet at gøre sit indtog så man kan ane målet en lille anstrengelse længere fremme.

Efter ca. 6 timers hårdt trek, står solen op over målet, Socialist Peak i 4.566 m.o.h.

Miriakamba Hut at Mount Meru in Tanzania
Hiker at Mount Meru
Hikers at Kibo

DAG 5 – SOCIALIST PEAK TIL MIRIAKAMBA HUT

Fra Socialist Peak går turen tilbage mod Saddle Hut.

Først nu ser man hvor farefuld en færd man er på. Kanten falder flere hundrede meter, og der er ingen sikkerhedsforanstaltninger. Udsigten er dog fantastisk, og Merus krater helt blotlagt mens man gradvist når mere sikker grund. Efter godt 10 timers vandring alt i alt, når man frem til Saddle Hut igen, hvor kokken har forberedt frokosten og man kan få et velfortjent hvil. Derefter fortsætter turen tilbage til Miriakamba Hut, hvor man sent på eftermiddagen, mest af alt bare trænger til at sove.

DAG 6 – MIRIAKAMBA HUT TIL ARUSHA VIA MOMELLA GATE

Efter morgenmaden, starter nedstigningen med en stejl stenet opstigning mod kraterbunden, hvor stien flader ud og tillader en spektakulær udsigt over kraterbunden mod klippevæggen og askekeglen. Stien fortsætter derfra videre syd over kraterbunden og ned af Kitoto Hills gennem regnskov. Efter små 3 timer når man Maio Falls hvor der er et picnic site. Herefter går turen videre ad vejen, som passerer gennem et stort udhulet figen træ. Fremme ved Momella Gate modtager man certifikat på en veloverstået bestigning af Mount Meru.

Chaufføren venter ved Momella Gate, for at køre jer tilbage til Planet Lodge i Arusha. På vejen, når I dog lige at få nogle timers safari i Arusha National Park med picnic lunch ved Momella søerne.

DAG 7 – HJEMREJSE, SAFARI ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller tager på safari.

PRAKTISK OG PAKKELISTE

TanVenture Tours sørger for alt nødvendigt udstyr i forbindelse med bestigningen, herunder ilt og førstehjælpsudstyr i tilfælde af at uheldet er ude. Ved alvorlige tilfælde, er der mulighed for helikopter evakuering ved Kili MedAir . Undersøg derfor rejseforsikringens dækning, som min. skal være op til 6.000 m.o.h.

TanVenture Tours sørger også for drikkevand og gode nærende måltider tilberedt af privat kok.

Sæt der ud over ikke forventningerne til toilet- og badeforhold for højt.

Det anbefales at man pakker sin bagage til bestigningen i en støv- og vandtæt duffelbag, samt man kun medbringer det nødvendige. Hver bestiger må maksimum medbringe 15 kg. bagage som skal bæres. Er det nødvendigt at medbringe mere, er det dog muligt at tilknytte flere bærere mod ekstra-betaling.

Vi har udarbejdet en pakkelise, som kan hentes her: Pakkeliste Kilimanjaro/Meru

– Den er ikke udtømmende. Og for nogen, er den måske lidt mere end velrigelig.