SAFARI

Tanzanias natur er ikke blot storslået og unik, men også hjem for en tredjedel af alle Afrikas vilde dyr. Tanzania er således et fantastisk safariland, med garanti for at komme tæt på nogle af verdens største vildtkoncentrationer.

Mere end en tredjedel af Tanzania er udlagt som beskyttede områder, der alle byder på hver sin unikke safarioplevelse.

LODGE- VS. CAMPINGSAFARI

Hvor nogen værdsætter komforten og luksussen ved en lodge-safari, nyder andre det autentiske ved camping. Begge typer safari har sine fordele og ulemper.

På en lodgesafari, som benytter sig af både fastliggende lodges/tented lodges og seasoned (semi-permanent) tented lodges, ved man at der efter en støvet varm dag vil være adgang til et varmt bad, gode toiletter samt en komfortabel seng at sove i. Og ikke at fornægte, et rigt udvalg af mad og drikke direkte serveret fra lodgens bar og køkken. 

Nogle lodges har endvidere pools, hvor man kan svale sig under den afrikanske sol, efter en lang dag.

Thorn Tree Restaurant
Porch at Rhino Lodge Ngorongoro
Packed supply car for camping safari

Modsat lodgesafarien benytter campingsafarien sig af lejrpladser etableret rundt omkring i nationalparkerne og de beskyttede områder. Hvilket giver stor fleksibilitet, i forhold til at forflytte sig i forhold til vildtets unikke lokation.

En fordel, når f.eks. den store gnumigration i Serengeti følger et andet mønster end normalt grundet atypisk vejr, og mange lodges i migrationens vanlige smørhul, pludselig ligger langt fra hvor migrationen befinder sig.

Campsite in Arusha National Park
Campsite in Tarangire National Park
Packed supply car for camping safari

TanVenture Tours er etableret med udgangspunkt i den tanzaniske safari-outfitter branche, og tilbyder fortsat camping som det traditionelle alternativ til lodgesafarien. 

Vi sætter camps med 3×3 mtr. (12×12 fod) telte med feltsenge og madrasser, og benytter os af lejrpladser hvor der er etableret toiletter og funktionelle men til tider letter primitive badefacilitetter – medmindre vi kører helt “off the beaten tracks” og selv må have alt med.

På alle vores campingsafaris tilknyttes privat kok, ligesom der, hvis der er tale om større grupper, både kan være forsyningsbil(er) og campcrew tilknyttet.

De mest kendte safariområder er Tanzanias nordlige nationalparker. Hvilke udover den verdensberømte Serengeti-slette med sin berømte gnu-vandring og helt unikke økosystem, også omfatter Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire.

SAFARI BILERNE

Begrebet safari nedstammer fra kiswahili og betyder i al sin enkelthed “rejse”.  I dag foregår en safari med biler indrettet til formålet. F.eks. er der lavet lemme i taget, som gør at det muligt at stå op og betragte Tanzanias vilde dyr i skyggen af taglemmen.

Bilerne er der ud over udstyret med invertere som gør det muligt at oplade elektronisk udstyr, ligesom der er en mindre køleboks til vand og øvrige drikkevarer samt wifi-hub, som afhængig af forbindelsen, bidrager til at holde kontakten med dem derhjemme.

Bilerne er forlænget, og rummer komfortabelt 7 personer der alle får en vinduesplads. Dog kan passagerantallet per bil begrænses af typen af safari. Bilerne kan omvendt også rumme op til 8 personer totalt ekskl. chauffør – hvis det er nødvendigt.

SAFARI MED TANVENTURE TOURS

Hos TanVenture Tours skræddersyr vi selvfølgelig safaris over hele Tanzania med udgangspunkt i individuelle ønsker og drømme. Alle som private ture, jf. programønsker og tilpasset ønskede rejsedatoer.