RONGAI – 6 dage

9 dage – 21.850 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

 • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
 • Nødvendige antal portere/bærere og assistanguides.
 • Alle nationalparkfees.
 • 3 overnatninger med helpension på Planet Lodge i Arusha eller lign. jf. program.
 • 5 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension hvor mad tilberedes af lokal kok under betragtning af individuelle hensyn.
 • Nødvendigt camping udstyr.

EKSKLUSIV

 • Fly Tanzania tur/retur
 • Rejseforsikring (tjek dækning af Kilimanjaro)
 • VISA (50 US-dollar for danskere)
 • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
 • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +875 DKK
 • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

Rongai-ruten er et attraktivt valg. Den starter i nord tæt på den kenyanske grænse, og de første 3 dage tilbyder den ubeskrivelige udsigter mod det kenyanske højland over Amboseli nationalparken.

Til sammenligning med Marangu eller Machame er Rongai væsentlig mindre befærdet. Derudover er den ikke teknisk svær og relativ let. Umiddelbart er den næst lettest efter Marangu. Alle stier er gode vandrestier, og selv når det regner, forekommer ingen mudrede steder. Dog kræver ruten stadig at man er fysisk klar til, og i stand til at bestige Kilimanjaro, da Rongai-ruten stiger relativt hurtigt til omkring 4.000 m.o.h. og derfor ikke egner sig for den gennemsnitlige Kilimanjaro-bestiger.

Den endelige opstigning og den fulde nedstigning følger Marangu-ruten fra omkring Kibo Huts.

Pool at Planet Lodge in Arusha
Cook at Planet Lodge
Pool relaxation at Planet Lodge

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – BRIEFING OG ARUSHA

Jeres Kilimanjaro-guide kommer til lodgen om formiddagen.

Guiden briefer jer grundigt i forhold til den forestående bestigning og vejleder jer i forhold til at pakke jeres bagage, maks 15 kilo og jeres daypack. Guiden sikrer sig sideløbende sammen med jer, at I har alt hvad I skal bruge, eller om vi skal supplere op i forhold til f.eks drikkedunk m.m.

Derefter har I dagen til disposition. Overvej at tage ind til Arusha centrum, Tanzanias safari-hovedstad, men også at gå tidligt i seng.

DAG 3 – ARUSHA TIL SIMBA CAMP

Efter morgenmad en længere transfer til den lidt  specielle lille by Nale Moru på den nordøstlige side af Kilimanjaro, hvorfra bestigningen starter i 1.950 m.o.h’s højde. De første par timer vandres gennem marker med majs og kartofler, inden regnskovs grænsen nås. Herfra er der ca. endnu en time til Simba Camp i 2.640 m.o.h., hvor kok og portere allerede er i gang med slå lejr for natten.

På vejen gennem skoven er der mulighed for at møde vildt.

DAG 4 – SIMBA CAMP TIL THIRD CAVE CAMP

Dagen byder på en stødt stigende vandring på ca. 6 timer mod Third Cave Camp i 3.820 m.o.h. Hvor der slås lejr for natten.

Dagen igennem kan man nyde fantastisk udsigt mod Mawenzi og Kibo.

DAG 5 – THIRD CAVE CAMP

Dagen bruges på at akklimatisere, med en vandring op i 4.200 m.o.h. Hvorfra der er fantastiske udsigter.

DAG 6 – THIRD CAVE CAMP TIL KIBU HUT

Dagen byder på en 4 timers krydsning af den imponerende saddle mellem Mawenzi og Kibo, et nærmest månelignende ørkenlandskab, til Kibo Hut i 4.700 m.o.h. Hvor der slås lejr for natten.

Sørg for at få hvilet godt ud inden nattens udfordringer.

Barafu to Kibo
Kibo seen from lower saddle
Hikers at Kibo

NAT 6 – UHURU PEAK 5.895 M.O.H

Omkring midnat begynder den sidste seje vandring mod toppen af Kibo til Uhuru Peak på Kibos sydlige rand. Ruten går over Hans Meyer Cave og Gillman’s Point. Man hviler ved Gillman’s Point, som blandt guider defineres som det afgørende punkt mellem succes eller fiasko, da en fjerdedel af Kilimanjaros bestigere her udviser tidlige syptomer på begyndende højdesyge. Derfor er det vigtigt at informere guiden løbende, så guiden hele tiden kan vurdere ens situation og risikoen.

Fra Stella Point ændrer ruten mod Uhuru Peak sig drastisk og bliver langt mere overkommelig. Turen mod Uhuru fra Stella Point tager ca. 45 min., og passerer Kibos gletsjere med udsigt til krateret.

Hvis det lykkes at nå Uhuru Peak, er det omkring solopgangstid. Guiden vurderer her hvor længe man kan blive på toppen, ud fra faktorer som vejr og bestigernes tilstand.

DAG 7 – UHURU TIL HOROMBO HUT

Fra Uhuru går nedstigning over Stella Point mod Horombo Hut, hvor man efter at have været i gang i mellem 11 og 13 timer, allerede er klar til at gå i seng og nyde den sidste nat på Kilimanjaro..

DAG 8 – HOROMBO HUT TIL ARUSHA

En jævn og stabil nedstigning fører jer tilbage til Marangu Gate, hvor I efter at modtage bevis for bestigningen, hvis I klarede den, vil blive kørt tilbage til Planet Lodge i Arusha af jeres ventende chauffør.

DAG 9 – HJEMREJSE, SAFARI ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller tager på safari.

PRAKTISK OG PAKKELISTE

TanVenture Tours sørger for alt nødvendigt udstyr i forbindelse med bestigningen, herunder ilt og førstehjælpsudstyr i tilfælde af at uheldet er ude. Ved alvorlige tilfælde, er der mulighed for helikopter evakuering ved Kili MedAir . Undersøg derfor rejseforsikringens dækning, som min. skal være op til 6.000 m.o.h.

TanVenture Tours sørger også for drikkevand og gode nærende måltider tilberedt af privat kok.

Sæt der ud over ikke forventningerne til toilet- og badeforhold for højt. I lavere højde er der adgang til skylletoilet, men højere oppe er det vandløse “long-drops” i vindomblæste træskure. Bad klares med en klud og en spand lunt vand.

Det anbefales at man pakker sin bagage til bestigningen i en støv- og vandtæt duffelbag, samt man kun medbringer det nødvendige. Hver bestiger må maksimum medbringe 15 kg. bagage som skal bæres. Er det nødvendigt at medbringe mere, er det dog muligt at tilknytte flere bærere mod ekstra-betaling.

Vi har udarbejdet en pakkelise, som kan hentes her: Pakkeliste Kilimanjaro/Meru

– Den er ikke udtømmende. Og for nogen, er den måske lidt mere end velrigelig.