MACHAME – 7 dage

10 dage – 22.350 DKK per person* ekskl. fly

*min. 2 deltagere.

INKLUSIV

 • Lokale engelsktalende guider og chauffører.
 • Nødvendige antal portere/bærere og assistanguides.
 • Alle nationalparkfees.
 • 3 overnatninger med helpension på Planet Lodge i Arusha eller lign. jf. program.
 • 6 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension hvor mad tilberedes af lokal kok under betragtning af individuelle hensyn.
 • Nødvendigt camping udstyr.

EKSKLUSIV

 • Fly Tanzania tur/retur
 • Rejseforsikring (tjek dækning af Kilimanjaro)
 • VISA (50 US-dollar for danskere)
 • Personlige fornødenheder, herunder softdrinks og alkohol
 • Evt. single suppliment (enkeltværelsestillæg) +875 DKK
 • Drikkepenge**

**se mere under “vores rejser” og detaljer.

Machame-ruten går op ad den vestlige breche, og passerer nogle af Kilimanjaros mere interessante områder. Herunder bl.a. Cloud Forest på de sydvestlige skråninger, det tørre og støvede Shira Plateau, Rebmann gletsjeren og det månelandskabslignende område nær Barafu Camp, hvorfra den endelige opstigning til Uhuru Peak begynder om natten på sjettedagen.

Nedstigning foregår via Mweka-ruten, på den sydøstlige side af Kilimanjaro.

Machame er længere og mere besværlig end Marangu, hvorfor vi herfor anbefaler en 7-dages bestigning af “Whiskey-ruten” da en akklimatiseringsdag øger succesraten markant.

Pool at Planet Lodge in Arusha
Cook at Planet Lodge
Pool relaxation at Planet Lodge

DAG 1 – FLYREJSE OG ANKOMST

Afgang fra Danmark med fly I selv har booket.

TanVenture Tours anbefaler at man overvejer det pålidelige hollandske selskab KLM, som tilbyder den mest direkte rute med afgang fra Danmark kl. 06. Efter et enkelt stop i Amsterdam og skift til et større fly, mellemlander KLM i Kilimanjaro International Airport omkring kl. 20 (GMT+3) inden flyet flyver videre til Dar es Salaam og derefter tilbage mod Amsterdam igen.

I Kilimanjaro International Airport bliver I hentet og kørt en lille times tid til Planet Lodge i Arusha for overnatning.

DAG 2 – BRIEFING OG ARUSHA

Jeres Kilimanjaro-guide kommer til lodgen om formiddagen.

Guiden briefer jer grundigt i forhold til den forestående bestigning og vejleder jer i forhold til at pakke jeres bagage, maks 15 kilo og jeres daypack. Guiden sikrer sig sideløbende sammen med jer, at I har alt hvad I skal bruge, eller om vi skal supplere op i forhold til f.eks drikkedunk m.m.

Derefter har I dagen til disposition. Overvej at tage ind til Arusha centrum, Tanzanias safari-hovedstad, men også at gå tidligt i seng.

DAG 3 – ARUSHA TIL MACHAME CAMP

Efter morgenmaden kører I til Machame Gate. Efter et kortere ophold ved gaten, starter vandreturen.

Den første dag går vandringen op gennem den karakteristiske skæglav-begroede skov på de lavere sydlige skråninger. I løbet af dagen er der både mulighed for at nyde den for området særegne fauna, såvel som mulighed for at støde på både colobusaber, blå aber og andre af skovens skabninger.

Dagen ender efter ca. 6 timers vandring på Machame Camp i den øvre grænse af skoven, med udsigt over trætoppene og lavlandet i ca. 3.000 m.o.h, hvor kokken er i gang med at lave mad og campen ved at blive sat op.

DAG 4 – MACHAME CAMP TIL SHIRA CAVE

Igen byder dagen på en stejl vandring. Efterhånden som skoven lades bagud, ændrer sceneriet karakter til varmt og fugtigt hede-miljø.

Ret tidligt på dagen vil første blik mod Kibo være muligt. Samtidigt vil det være muligt, at se Mount Meru mod vest. Efter frokost vil man nå Shira plateauet, hvor ruten flader ud til Shira Cave Campsite. Dagens mål efter ca. 4 timers vandring.

Shira Cave Campsite i 3.840 m.o.h ligger smukt med udsigt op ad Shira plateauet mod Kipo, og med en vestlig udsigt til den liden kendte tredje højdetop Johnsell Point.

DAG 5 – SHIRA CAVE TIL BARRANCO CAMP

Morgenen starter med en lang østlig krydsning af Shira plateauet mod Kibo. Det er en lang, men billedskøn tur, med Kibo ret forude.

Mange betegner denne strækning som deres favorit på ruten.

Frokosten nydes i nærheden af Lava Tower, for foden af Kibo i små 4.500 meters højde. Der fra går turen stejlt nedad til Barranco Camp i ca. 3.940 m.o.h. Vel nok den smukke campsite på turen, beliggende midt i en senecio-lund konfronterende tæt under Kibos skygge og Barranco væggen.

DAG 6 – BARRANCO TIL KARANGA CAMP

Fra morgenstunden konfronteres man med Barranco væggen. Godt en times ufremkommelig klatring, ad små stier mellem store sten. På toppen af væggen, flader ruten dog ud og bliver mere nænsom mod Karanga Valley, og levner en et overskud til at nyde malachite solfuglene der flyver fra blomst til blomst.

På den anden side af dalen efter en kort men stejl opstigning fra Karanga bækken, slås efter små 4 timers vandring lejr for natten i Karanga Valley Camp i en højde af 4.100 m.o.h.

DAG 7 – KARANGA CAMP TIL BARAFU CAMP

Fra morgenstunden går turen godt tre timer af Kibos sydlige skråning, gennem et nærmest månelignende og goldt landskab, til Barafu Camp på Kipos sydøstlige fod i ca. 4.600 m.o.h.

Her gælder det nu om at få hvilet godt ud så man er klar til nattens udfordringer.

Barafu to Kibo
Kibo seen from lower saddle
Hikers at Kibo

NAT 7 – UHURU PEAK 5.895 M.O.H

Omkring midnat begynder den sidste seje vandring mod toppen af Kibo til Uhuru Peak på Kibos sydlige rand. Ruten går over Hans Meyer Cave og Gillman’s Point. Man hviler ved Gillman’s Point, som blandt guider defineres som det afgørende punkt mellem succes eller fiasko, da en fjerdedel af Kilimanjaros bestigere her udviser tidlige syptomer på begyndende højdesyge. Derfor er det vigtigt at informere guiden løbende, så guiden hele tiden kan vurdere ens situation og risikoen.

Fra Stella Point ændrer ruten mod Uhuru Peak sig drastisk og bliver langt mere overkommelig. Turen mod Uhuru fra Stella Point tager ca. 45 min., og passerer Kibos gletsjere med udsigt til krateret.

Hvis det lykkes at nå Uhuru Peak, er det omkring solopgangstid. Guiden vurderer her hvor længe man kan blive på toppen, ud fra faktorer som vejr og bestigernes tilstand.

DAG 8 – UHURU TIL MWEKA HUT

Fra Uhuru Peak går nedstigningen tilbage over Stella Point, hvorfra guiden måske vælger en anden rute ned, end den opstigningen gik af.

Tilbage i Barafu Camp er der mulighed for at hvile en times tid over morgenmaden, inden turen fortsætter mod Mweka Huts i ca. 3.100 m.o.h.

Man skulle gerne nå Mweka Huts efter at have været i gang i 13-14 timer. Hvis guiden vurderer at der skal sparres lidt på ankler og knæ, kan guiden eventuelt beslutte overnatning ved Millennium Hut i stedet.

DAG 9 – MWEKA HUT TIL ARUSHA

Der er kun et par timers vandring fra Mweka Camp til Mweka Gate. Ved Mweka Gate vil de som nåede toppen, modtage et certifikat der dokumenterer bestigningen.

Chaufføren venter ved gaten, for at køre jer tilbage til Planet Lodge i Arusha.

DAG 10 – HJEMREJSE, SAFARI ELLER BADEFERIE

Slap af på hotellet, indtil I bliver hentet og kørt i lufthavnen for jeres fly hjem – hvis ikke I flyver videre til kysten/Zanzibar eller tager på safari.

PRAKTISK OG PAKKELISTE

TanVenture Tours sørger for alt nødvendigt udstyr i forbindelse med bestigningen, herunder ilt og førstehjælpsudstyr i tilfælde af at uheldet er ude. Ved alvorlige tilfælde, er der mulighed for helikopter evakuering ved Kili MedAir . Undersøg derfor rejseforsikringens dækning, som min. skal være op til 6.000 m.o.h.

TanVenture Tours sørger også for drikkevand og gode nærende måltider tilberedt af privat kok.

Sæt der ud over ikke forventningerne til toilet- og badeforhold for højt. I lavere højde er der adgang til skylletoilet, men højere oppe er det vandløse “long-drops” i vindomblæste træskure. Bad klares med en klud og en spand lunt vand.

Det anbefales at man pakker sin bagage til bestigningen i en støv- og vandtæt duffelbag, samt man kun medbringer det nødvendige. Hver bestiger må maksimum medbringe 15 kg. bagage som skal bæres. Er det nødvendigt at medbringe mere, er det dog muligt at tilknytte flere bærere mod ekstra-betaling.

Vi har udarbejdet en pakkelise, som kan hentes her: Pakkeliste Kilimanjaro/Meru

– Den er ikke udtømmende. Og for nogen, er den måske lidt mere end velrigelig.